Met tegenliggers

In 2006 verscheen mijn eerste boek, een verhalenbundel die de titel Met tegenliggers  kreeg. In deze verhalenbundel staan korte en zeer korte verhalen voor volwassenen. Uitgeverij Labyrint te Sittard. ISBN 90 80999 2x

Reacties & recensies

Het eerste wat mij opviel was het zuivere Nederlands en de goede stijl, met de korte zinnen die mooi in elkaar overvloeien. Dan de expositie: het begin is heel vaak intrigerend en de behoefte om nieuwe informatie op te nemen wordt op natuurlijke wijze gewekt en precies op tijd bevredigd.

Je boek heb ik in één ruk uitgelezen en nu vind ik het jammer dat het zo snel uit is. Ik vind dat je heel oorspronkelijk en met een eigen stem schrijft. Misschien een paar verhalen samen uitwerken tot een roman?

Een mooi bundeltje (63 pagina’s) met twintig verhalen waarvan, zoals in elke bundel, er enkele uitspringen. zoals het eerste verhaal bijvoorbeeld getiteld … en ik. Het verhaal De ander wijkt erg af van de rest, het is meer een science fiction verhaal. De overige verhalen vertellen min of meer dagelijkse werkelijkheid, doorvlochten met een vleugje fantasie.
Fijn boekje, mooi uitgevoerd, een boekje om cadeau te geven.  Dettie, De leestafel 2007 

Ik vond het heel verrassend. Het is een onderschat genre: korte verhalen. Soms zijn ze maar één pagina. En ze zet iets neer. Ik vind dat Marleen Schmitz dat heel knap doet. Op een gegeven moment vraag je je af over wie hééft ze het en dan krúipt ze in de huid van een man en schrijft  vanuit  dat perspectief toch een heel knap verhaal. Heel mooi opgebouwd… Peter Winkels, L1 radio, Het balkon van Limburg 17-11-06.