Een dier voor Roos gaat over de zusjes Roos en Lynn die een huisdier mogen uitzoeken als ze gaan verhuizen. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk, want ze willen allebei een ander dier. Wordt het een hond? Een geit? Of misschien een giraf?

november 2019

Met kleurentekeningen van Paul Wolfs en uitgegeven door Uitgeverij Eigenzinnig, 28 pagina’s, harde kaft, 14,95

Een dier voor Roos

De Biblion-recensie : Roos gaat over een tijdje verhuizen, maar dat vindt ze niet leuk. Mama heeft een verrassing: de tuin van het nieuwe huis is heel groot, dus Roos mag een dier uitzoeken voor in de tuin. Dat wordt moeilijk! Samen met haar zusje Lynn gaat ze een dier zoeken. Ze zien een poes, maar die komt niet, de duif vliegt weg, de geit stinkt, een giraf is te hoog… welk dier gaat het worden? Op de kinderboerderij weten ze het opeens: twee schattige konijntjes. Het verhaal leest vlot en is prima geschikt om voor te lezen. De opmaak is vrij eenvoudig, de tekstpagina’s zijn weinig uitnodigend. Wel bevat elk hoofdstuk een grote, felgekleurde illustratie van het betreffende dier. Het verhaal sluit goed aan bij de emoties en de denkwereld van jonge kinderen. De schrijfster heeft woordgrapjes en humor in de tekst gestopt, die kinderen direct zullen herkennen. Vanaf ca. 4 jaar. (J.W. Hakvoort)

Mieke Schepens op Boekenblog Graag Gelezen gaf 5 sterren. Lees hier waarom.

Recensies op Bol.com

Noortje is jarig, een vrolijk verhaal voor peuters en kleuters

Noortje wacht op de taart voor haar verjaardag. Maar de bakker valt in slaap…

2017

Gekleurde illustraties van Cindy van Schendel. Het boek heeft 36 bladzijden en een harde kaft.

Noortje is jarig

Uit de Biblionrecensie:  Eenvoudig voorleesverhaal voor jonge kinderen.
Het taalgebruik is modern en niet moeilijk, het verhaal is goed te volgen.
Voorlezen vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Enkele reacties:
– Complimenten voor het boek “Noortje”. Heb het in een adem gelezen. Leuk om voor te lezen. ME.
– Hoe je van zoiets eenvoudigs toch weer een grappig verhaal weet te maken. Knap. AB
– Vooral die herkenbare dingen vond ik leuk. LW

Mijn abc : is een aanwijs- en alfabetboek voor jonge kinderen in drie talen (Nederlands, Engels en Limburgs)

mijn abc

Per letter een grappige tekening van een begrip uit het dagelijkse leven, gemaakt door Cindy van Schendel. Daarbij het Nederlandse, Limburgse en Engelse woord.Het boek heeft een harde kaft, is vierkant van formaat, 21 x 21 cm, 32 bladzijden en is volledig in kleur. Oorspronkelijk was dit bedoeld als cadeautje voor de eerste verjaardag van mijn tweede kleindochter, maar gaandeweg groeide het idee uit tot een heus boek waar ik erg trots op ben. Het is (bij mij) te koop voor 12,50.

 

De rode jas

Voor de eerste verjaardag van mijn kleindochter Sara maakten Cindy van Schendel en ik dit mooie prentenboek. Het maken van een prentenboek is een vak apart. Op basis van mijn tekst maakte Cindy de illustraties. Bovendien verzon ze er allerlei grappige details bij. We zijn blij met hoe het uiteindelijk geworden is.

De rode jas gaat over Sem, een schaapje dat voor de eerste keer geschoren wordt.

 

 

 

Bram is een jongen van veertien; zijn broer Stijn, is twaalf. Ze doen aan freerunning. Hun vader is in het leger. Vooral Bram heeft het daar moeilijk mee. april 2014, Troef-reeks, Uitg. Van Tricht  Makkelijk Lezen boek voor jongens (en meisjes) van 13 jaar en ouder. Ook als e-book te lenen/lezen. ills. en omslag Tineke Lemmens

Bram, zoon van een soldaat

Uit de Biblionrecensie : Deel uit de ‘Troef-reeks’, geschreven voor lezers met een achterstand in de Nederlandse taal, zoals dove en anderstalige jongeren. De eenvoudige en korte zinnen beginnen steeds op een nieuwe regel en zijn gemakkelijk leesbaar. De tekst is hieraan aangepast (kortere zinnen, duidelijke, ruime bladspiegel, goed afgeronde, niet al te lange hoofdstukken). De thematiek komt voldoende uit de verf en de personages komen geloofwaardig over.

filmpje over Bram & freerunning

Hoe leuk om Bram in de editie van 6 november 2017 van BKMilitaire boeken tegen te komen. Het is nog steeds een boek waar ik trots op ben. 

Recensie Jos Rosenboom, schrijfdocent : Wat ik knap vind aan dit boek, is de manier waarop je het verhaal vertelt. In korte, duidelijke zinnen en met humor zet je zo de sfeer neer van een gezin met een vader die militair is. Je beschrijft freerunning alsof je het zelf ook gedaan hebt. Je weet waar je over schrijft en dat niet alleen, je maakt iemand die daar nooit van gehoord heeft, nieuwsgierig en je laat heel duidelijk zien wat het is en dat het niet zonder gevaar is. Wat de vader van de jongens in het groot doet, doet zijn oudste zoon Bram in feite in het klein. Mooi hoe je zo’n voorbeeldvader gestalte geeft in de zonen. Vriendschap, liefde, er zijn voor elkaar, op elkaar kunnen vertrouwen, maar ook lef tonen, al die thema’s draagt het boek. De taal is volledig, maar zodanig gebruikt dat elke lezer, zonder hindernissen die het lezen ophouden, kan genieten. Zeg maar, freereading.

 

In Waar rook is, is vuur heeft Amber  geen zin om zes weken grote vakantie op een tropisch eiland door te brengen. Maar van haar ouders moet ze toch mee en als er dan op Sint Eustatius onverwachte dingen gebeuren …

Waar rook is, is vuur

Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Borre educatief in de serie Gestreepte boekjes en is bedoeld voor jongens en meisjes van groep 8. Ineke Goes maakte de omslag en de tekeningen. (herdruk in 2017)

Uitgeverij Borre Educatief schreef:  in een enquête onder achtste groepers naar hun favoriete Gestreepte Boekje werd ook jouw verhaal ‘Waar rook is, is vuur’ genoemd. Als je bedenkt dat bijna alle groep 8 abonnees al meerdere jaren abonnee waren en iedere maand twee boeken ontvingen, kun je je voorstellen dat ze uit een groot aantal titels konden kiezen. Moet dus leuk zijn om te horen dat jouw boek gekozen werd.

 

Wanneer Linna’s vader in de gevangenis terechtkomt, moet Linna met haar moeder en haar broertje naar een flat in de stad verhuizen. Behalve het dorp mist ze ook haar vriendin Bo en natuurlijk haar vader. Linna ziet er vreselijk tegenop om bj haar vader in de gevangenis op bezoek te gaan. Dat hij vast zit, wil ze voor iedereen geheim houden. Maar dat valt niet mee, vooral niet tegenover Winston, een leuke jongen uit haar nieuwe klas.

Mijn vader zit vast

Mijn vader zit vast, is een van mijn twee boeken in de InZicht reeks, een serie boeken voor jongens en meisjes van 10 tot 13 jaar uitgegeven door Ninoboeken SWP Amsterdam. Liset van Laer maakte de tekeningen en de omslag. Naast het verhaal van 124 bladzijden zit er achter in het boek een extra gedeelte voor wie meer wil weten over in de gevangenis zitten. Ik schreef dit boek omdat ik me bij een krantenbericht over een gevangenissen afvroeg hoe het eigenlijk met kinderen van gevangenen gaat. Daarvoor mocht ik onder meer een gevangenis van binnen bekijken.

Enkele reacties : 

– een mooi verteld verhaal waarin op een leuke manier begrip gekweekt wordt voor een kind in zo’n situatie. (P. W., boekenrecensent)
-Ik heb het boek al langer uit maar ben vergeten te mailen. Dan hier de uitslag! Het was super leuk! (H. 9 jaar)
– Als ‘deskundige van binnen’ moet ik erkennen dat je mij hebt laten kennismaken met een andere wereld van binnen, die van het kind van een gedetineerde vader. De inkijk is ontroerend en confronteert mij met de reikwijdte van een detentie waar ik al managend normaal niet bij stilsta. Dank hiervoor. Natuurlijk zijn de beste beoordelaars de kinderen die het boek gaan lezen en ik hoop dat velen dit zullen doen. (T.M. gevangenisdirecteur) 

Recensie Tijdschrift voor welzijnswerk, nr. 309, juli 2010

Het verhaal begint op het moment waarop Casper, een dertienjarige jongen, een doos met jonge hondjes vindt. Hoe graag hij ze ook wil houden, het mag niet. Dan leert Casper twee stoere jongens kennen.

Ninoboeken SWP Amsterdam jan 2009

serie InZicht

Omslag en ills. Hiky Helmantel.

Biertje Casper?

Naast het verhaal van 94 bladzijden zit er achter in het boek een extra gedeelte met tips, weetjes en adressen over alcohol. Omdat dingen soms anders zijn dat ze lijken, schreef ik dit boek.

Enkele reacties: Ik vond het een pluspunt dat de karakters niet zwart-wit waren. Daarentegen vond ik de lengte van de zinnen wat aan de korte kant. De kinderen uit de doelgroep van dit boek kunnen best langere zinnen aan. Het woordgebruik in dit boek is van deze tijd, maar niet zo dat het snel zal verouderen. (A.P. basisschoolleerkracht)

Ik heb het boek met bijzondere interesse gelezen. Het verhaal rond Casper lijkt me boeiend voor kinderen vanaf 9/10 jr met een AVI-9 niveau. Leuke verteltrant, waaronder een prima zinsopbouw en woordgebruik. Een goede verhaalontwikkeling en er blijft ruimte voor eigen fantasie. Prima is ook de goede informatie, de infosites en de telefoonnummers. (T.S. (oud)-basisschooldirecteur)

Prima boek, goede spanningsboog, geloofwaardige ontwikkeling van de hoofdpersoon, ja, het is een heel mooi boek waar je trots op mag zijn! (N. van Kaathoven, kinderboekenschrijfster)

Peter schrijft dagboekbrieven aan zijn denkbeeldige vriend Simon. Zijn brieven gaan over school, over hoe hij daar gepest wordt, maar ook over tekenen en over Anna die hem helpt een einde te maken aan de pesterijen.

S., van Simon

S., van Simon, is uitgegeven in 2010 door de Belgische uitgeverij Averbode. Het is nummer 3269  (nr. 20 van schooljaar 2009-2010) van de boekenserie Vlaamse Filmpjes; een serie leesboekje voor jongens en meisjes van 10-12 jaar.

Kinderverhalen:

Iets geks,

een kinderverhaal in de bundel: Aan tafel, Kinderkijkers 2009

Biblion recensie over Aan Tafel: De verhalen zijn met fantasie en originaliteit geschreven, maar ook met veel gevoel voor de realiteit en de manier van denken van kinderen…  

Daar hebben we Nederlands voor geleerd

Daar hebben we Nederlands voor geleerd, een kinderverhaal dat een nominatie (en een masterclass) opleverde bij de verhalenwedstrijd Troepiaal 2010.

Jury Troepiaal: De kwaliteit van de  inzendingen was hoog. We konden ons gewoonweg niet beperken tot vijf nominaties. Daarom hebben we nu zes schrijvers genomineerd voor de hoofdprijs. Wij zijn blij dat iedere genomineerde een masterclass krijgt, hier zit veel talent waar de jeugd in het Nederlandse taalgebied kennis mee moet maken.