Geen weg terug

 

 Mijn negende roman bij Zomer en Keuning.

Geen weg terug, een roman over het gezin van Martha en Max, en hun kinderen Desiree en Dave. Ze wonen in een fijne buurt, maar als er heel dichtbij een nieuwe weg gaat komen, verandert er nogal wat in het gezin. Ook de pubers Desiree en Dave zorgen voor nogal wat onrust.

Over het verhaal

Martha, de hoofdpersoon van Geen weg terug, is halverwege de veertig, ze werkt in de supermarkt en is moeder van Desiree en Dave. Het is een leuke vrouw. (Van mij mag ze best in onze straat komen wonen). Ze woont met Max, dochter Desiree en zoon Dave in het van Martha’s ouders geërfde huis in een kleine stad. In het begin van het verhaal lijken Martha’s problemen niet groter dan een puberende dochter, het gewone gezeur op het werk en een meningsverschil met haar man over een al of niet aan te bouwen tuinkamer. Maar dan gebeurt er nogal wat in haar gezin.

Het boek heeft een harde kaft, is mooi verzorgd, heeft een leeslint en telt 223 pagina’s. ISBN 9789020 540499. Het is ook beschikbaar als e-book en als Grote Letter Boek

Een mooi artikel over

Geen weg terug

in Hallo Limburg

Recensie Biblion

Het leven van hoofdpersoon Martha kabbelt al jaren voort. Ze werkt in een supermarkt en heeft een niet al te goede relatie met haar baas Albert. Maar ze kan hem goed aan. Wanneer er vlak bij het dorp waar Martha woont een nieuwe weg komt, blijkt dat voor sommigen reden om te vertrekken. Ook haar man Max kijkt serieus naar een ander huis. Hun dochter Desiree van 15 zit op de middelbare school en beleeft haar eerste liefde. Met de paar jaar jongere zoon Dave is van alles aan de hand en ook collega Janey speelt een belangrijke rol in het verhaal. Blijft Martha de rots in de branding nu alles om haar heen verschuift? Het verhaal heeft een rustige verteltrant, speelt in de huidige tijd en onderlinge relaties worden goed uitgewerkt. Iris Stekelenburg-van Halem

Trots zit ik hier met mijn nieuwe boek op een bankje. Foto gemaakt door Ineke Meijs.

H.L. zegt: Het is je weer gelukt om verschillende verhaallijnen neer te zetten en mooi van de ene naar de andere te switchen zonder dat je de aansluiting mist! Het boek heeft een happy end maar zonder dat het zoetsappig wordt omdat je het on de vorm van die epiloog hebt gegoten. Chapeau Marleen en veel succes met dit boek en inspiratie voor nog meer boeken !! 

positieve recensies op Hebban, op Connies boekenblog en op Bol.com

In De Limburger