Geen weg terug is mijn negende roman bij Zomer en Keuning.

Het boek heeft een harde kaft, is mooi verzorgd, heeft een leeslint en telt 223 pagina’s. ISBN 9789020 540499.Het is ook beschikbaar als e-book.

Martha, de hoofdpersoon van Geen weg terug, is halverwege de veertig, ze werkt in de supermarkt en is moeder van Desiree en Dave. Het is een leuke vrouw. (Van mij mag ze best in onze straat komen wonen). Ze woont met Max, dochter Desiree en zoon Dave in het van Martha’s ouders geërfde huis in een kleine stad. In het begin van het verhaal lijken Martha’s problemen niet groter dan een puberende dochter, het gewone gezeur op het werk en een meningsverschil met haar man over een al of niet aan te bouwen tuinkamer. Maar dan gebeurt er nogal wat in haar gezin.

Op de achterkant van het boek staat:

‘De nieuwe weg betekent het begin van allerlei verschuivingen. Voor Martha is er al jaren niets noemenswaardigs veranderd. Het gezinsleven met man Max, dochter Desiree en zoon Dave gaat gewoon zijn gangetje, totdat ze hoort over een nieuwe weg die wel erg dicht in de buurt van hun huis wordt aangelegd. Voor sommige dorpsbewoners is dit zelfs een reden om te verhuizen en ook Max neemt alvast een optie op een ander huis. Desiree, die op de havo zit, wordt verliefd op de oudere broer van een schoolvriendin, Dave komt in allerlei gedoe terecht en collega Janey is ongepland zwanger van een man die weigert zijn verantwoordelijkheid te nemen. Het lijkt alsof Martha de enige is die nog standvastig is, maar voor hoe lang, als alles om haar heen verschuift?’

 

 

.