Twee zussen, drie levens

Vera, de oudste van een gezin met vier kinderen, heeft een heel bijzondere band met Daisy, de jongste van het gezin. Hoe bijzonder die band is, wordt duidelijk als Daisy op schoolreis gaat naar Parijs. Het verhaal speelt zich deels in Zuid-Limburg en deels in Parijs af.

Boektrailer: Om de sfeer van het boek weer te geven, maakte Stijn van Benthem een videofilmpje. www.youtube.com/watchv=vxHCVuSdh6w

Reacties & recensies

Recensie Biblion: Vera, bijna dertig, woont na haar tandartsstudie weer bij haar ouders in Limburg. Ze werkt bij een tandarts die haar ziet als assistente. Haar jarenlange relatie met Koen verbreekt ze. Nu haar 15-jarige zusje Daisy een nier van Vera heeft, kan ze eindelijk een normaal leven leiden. Het boek beschrijft een klein jaar uit het leven van de zussen. Hun gedachten en gevoelens zijn op een vlot leesbare manier uitgewerkt. Ook perikelen van familieleden spelen een rol: de emigratie van broer Thijs, het op kamers wonen van broer Yvo, de problemen rond de boerderij van vader en moeder die aan de slag gaat als juf. De christelijke familie bidt, gaat naar de kerk en kijkt televisie. Bijna aan het eind van het boek brengt Daisy iedereen in rep en roer door een onbezonnen daad. Deze familie-/streekroman is de debuutroman van  de auteur, die eerder kinderboeken, verhalen, gedichten en columns schreef. Verschenen in een reeks, geschreven door Nederlandse auteurs met een positieve levensvisie. Normale druk.

Artikel de Limburger 5 feb 2013 twee zussen, drie levens

Je boek heb ik in een adem gelezen! Mijn compliment voor je debuut roman. Een boek waarin de ene scène nog mooier is dan de andere. Je schakelt moeiteloos in stijl tussen de gedachten van de door jou geschapen personages. Als lezer word je meegetrokken in de levens van de familie Dijkstra cs., die draaien om pijnlijk herkenbare familiebanden, situaties en omstandigheden. Chapeau. Ga zo door.

Ook heb ik vanmorgen je verhaal in de krant gezien, leuk hoor. …Wat je vertelde in de krant: ik schrijf over dingen die me raken, heb ik zeker teruggevonden in je boek.Gewone en niet gewone dagelijkse dingen worden op een mooie, spannende wijze aan de lezer verteld. Dat ik het boek binnen een week heb uitgelezen zegt genoeg, ik ben geen snelle lezer, zoals je weet, Vaak kon ik niet op houden met lezen, zo boeiend was het.

Ik heb gisteravond het laatste hoofdstuk gelezen. Ik heb genoten van het boek. Het leest prettig, zorgt voor ontspanning en blijft tot het laatste moment spannend. Chapeau!!!! Het onderwerp nierdialyse/-transplantatie vond ik heel apart. Dit ziektebeeld kom je niet vaak tegen in een leesboek. (Mijn moeder heeft ook enkele jaren gedialyseerd.)

Zo ziet de grote letter versie er uit.

Wat fijn dat er een Groot Letter Boek is. Nu kan ik ook over je verhaal meepraten. Ik heb het uit, maar als ik niet kan slapen, lees er ik soms zomaar wat in. Die tandarts…  ik vind het goed van Vera dat ze zich er niet onder laat krijgen.