Zand en zilver

Ook dit boek is uitgegeven door Zomer en Keuning. (juni 2015). Het allereerste idee voor dit verhaal kreeg ik rond Kerstmis 2013 in een grot met zandsculpturen in Valkenburg. Peter Meurders  (Mergelrijk) voorzag me van de nodige informatie zodat ik met Sandy, de mannelijke hoofdpersoon, aan de slag kon. In maart 2014, tijdens de schrijfmarathon, kwam stukje bij beetje de tweede hoofdpersoon uit de verf. Ik kon voor Monica’s passies een beetje van mijn eigen ervaring met tennis en hardlopen gebruiken.

Het verhaal gaat over Monica, een uitstekende tennispeelster die al jaren haar uiterste best doet om het profcircuit te bereiken. Ze maakt kennis met Niels, een fanatieke hardloper. En dan is er nog Sandy, die zandsculpturen maakt..

Reacties & recensies

Recensie van Marjet Maks op Hebban

P.M. Het was jaren geleden dat ik een boek in mijn handen had gehad. Je hebt me met je boek “Zand en Zilver” weer aan het lezen gekregen. Ik heb even tijd nodig gehad maar het boek is uit en ik heb er van genoten. Dank je wel Marleen.

M.E. Je nieuwe boek is weer ‘lekker’ leesvoer. het heeft me wel een week met korte nachten opgeleverd.

Recensie van Mieke Schepens op Graag gelezen.

Boekrecensie Biblion 

Monica is fanatiek tennisspeler maar met haar 25 jaar heeft ze nog niet de top bereikt. Ze twijfelt of ze wel goed genoeg is om door te gaan, een besluit dat ook gevolgen heeft voor haar familie die veel van Monica verwacht. Intussen ontwikkelt zich een prille liefde met hardloper Niels. Tijdens de marathon van Rotterdam gebeurt er een tragisch ongeluk. Intussen is een neef van Niels, kunstenaar Sandy, uit Spanje gekomen, hij is op zoek naar zijn vader. De schijfster vertelt veel over het harde leven van een professionele tennisspeler en het maken van zandsculpturen, maar ook over keuzes maken en de gevolgen daarvan. Een boeiend verhaal over een veelbewogen jaar uit het leven van een jonge vrouw. Een ontroerende familieroman waarbij loslaten en opnieuw beginnen een grote rol speelt.

A.B. Ik heb het boek van jou uit, Marleen. Prachtig! Mooi verhaal en ook de karakters van de personen  vind ik goed weergegeven. Heel ontroerend. Als je er in begint wil je het meteen uitlezen.

E.D. Heb genoten van jouw boek Zand en Zilver. Het was een heerlijk boek om te lezen en ik hoop dat een nieuw boek van jou niet al te lang op zich laat wachten. Ik kijk er nu al naar uit.

T.E. Marleen je bent een rasechte vertelster! Je hebt een heel prettige vertelstijl en het is heel knap hoe je situaties, omgeving en noem maar op, beschrijft! Je hebt je echt goed verdiept in de tenniswereld en in het wereldje van de carvers!

Recensie van Saskia Schouten op Hebban

M.G. Ik heb je boek uit! Jammer. Ik kon er moeilijk in ophouden. Ik las zelfs onder het koken

L.D. Hoi Marleen geniet van al het moois dat nu bloeit, heerlijk de zomer! Ben alweer op de helft van jouw laatste boek ook daar geniet ik van, gezellig geschreven! 

Zo ziet de Grote Letter Versie eruit