GEDICHTEN

 

Gedichten schrijven is een vak apart. Bij Jos Rosenboom volgde ik een aantal cursussen creatief schrijven, waaronder ook gedichten schrijven. Zo nu en dan probeer ik dan ook een gedicht of een haiku te schrijven. (Een haiku is een Japanse dichtvorm die bestaat uit 3 regels. Regel 1 heeft 5 lettergrepen, regel 2 heeft 7 lettergrepen en regel 3 weer 5. Een haiku is beschouwend van aard en heeft vaak een seizoen of de natuur als onderwerp.) Dat doe ik vooral om te leren extra aandacht te besteden aan mooie taal, een goed ritme, sterke beelden en bijzondere woorden.

gedichtenroute gemeente Schinnen

 

 

 

 

 

 

Dit is een foto van een gedicht dat  tot medio 2017 langs de wandelwegen van de gemeente Schinnen te lezen is. De gedichten langs de routes worden momenteel vernieuwd. Ik ben blij dat er weer een paar gedichten van mij bij zullen zijn.

Wanneer een gedicht goed gelukt is, stuur ik het wel eens op naar een wedstrijd. Zo stuurde ik in november 2014 twee gedichten op voor de Turing gedichtenwedstrijd. (De winnaar van die wedstrijd ontvangt maar liefst 10.000 euro!) Een van mijn gedichten bereikte de volgende ronde. (dwz bij de beste 1000 van de 10355 inzendingen). Beide gedichten had ik geschreven tijdens een dichtcursus.

In diverse wedstrijdbundels zijn gedichten van mij opgenomen. (Zowel in het Nederlands als in het Limburgs)

 

Voor meer zie de Bibliografiepagina