GEDICHTEN

Gedichten schrijven is een vak apart. Bij Jos Rosenboom volgde ik een aantal cursussen creatief schrijven, waaronder ook gedichten schrijven. Zo nu en dan probeer ik gedichten te schrijven. Dat doe ik vooral om te leren extra aandacht te besteden aan mooie taal, een goed ritme, sterke beelden en bijzondere woorden.

In september 2023 werd ik, samen met Bep Mergelsberg en Annemarie Gulikers genomineerd voor Zwentibolddichter. We kwamen met zijn drie├źn in de krant! Heel leuk en heel eervol.

Wanneer een gedicht goed gelukt is, stuur ik het wel eens op naar een wedstrijd. Zo stuurde ik in november 2014 twee gedichten op voor de Turing gedichtenwedstrijd. Een van mijn gedichten bereikte de volgende ronde. (dwz bij de beste 1000 van de 10355 inzendingen). Beide gedichten had ik geschreven tijdens een dichtcursus.Ook mocht ik voor enkele Jaarboeken van de Heemkundeverening Roerstreek een gedicht schrijven en in diverse wedstrijdbundels zijn gedichten van mij opgenomen. (Zowel in het Nederlands als in het Limburgs). Toch voel ik mij nog altijd meer een verhalenverteller dan een dichter.

gedichtenroute gemeente Schinnen

Op mooie plaatsen langs de wandelwegen van de gemeente Schinnen zijn sinds 2012 gedichten te lezen.

Nieuwe gedichten op oude palen.

Op 27 oktober 2017 werden de gedichten  vernieuwd.

Voor meer zie de Bibliografiepagina