GEDICHTEN

Gedichten schrijven is een vak apart. Bij Jos Rosenboom volgde ik een aantal cursussen creatief schrijven, waaronder ook gedichten schrijven. Zo nu en dan probeer ik gedichten te schrijven. Dat doe ik vooral om te leren extra aandacht te besteden aan mooie taal, een goed ritme, sterke beelden en bijzondere woorden.Wanneer een gedicht goed gelukt is, stuur ik het wel eens op naar een wedstrijd

In 2023 werd ik, samen met Bep Mergelsberg en Annemarie Gulikers genomineerd voor Zwentibolddichter. We kwamen met zijn drie├źn in de krant! Heel leuk en heel eervol. Annemarie werd (terecht) gekozen als Zwentibolddichter, al was ik ook erg onder de indruk van het Limburgse gedicht van Bep. Ik was helemaal tevreden met mijn nominatie en met de publicatie van mijn twee gedichten in het Historisch jaarboek Land van Zwentibold.

Ook mocht ik voor enkele Jaarboeken van de Heemkundeverening Roerstreek een gedicht schrijven (2018 en 2022).

In 2014 stuurde ik twee gedichten op voor de Turing gedichtenwedstrijd. Een van mijn gedichten bereikte de volgende ronde. (dwz bij de beste 1000 van de 10355 inzendingen). Beide gedichten had ik geschreven tijdens een dichtcursus.

In diverse wedstrijdbundels zijn gedichten van mij opgenomen. (Zowel in het Nederlands als in het Limburgs). Toch voel ik mij nog altijd meer een verhalenverteller dan een dichter.

gedichtenroute gemeente Schinnen

Op mooie plaatsen langs de wandelwegen van de gemeente Schinnen zijn sinds 2012 gedichten te lezen.

Nieuwe gedichten op oude palen.

Op 27 oktober 2017 werden de gedichten  vernieuwd.

Voor meer zie de Bibliografiepagina