Dansen in het gras, een zomers verhaal, alleen beschikbaar als e-pub

Schaduwreis

Een boek met een bijzondere structuur. Elk verhaal is een verhaal op zich maar tegelijkertijd ook  1/13e deel van de roman Schaduwreis.

Luxemburg, zo heet het verhaal dat ik schreef voor dit geslaagde project.

Verschenen bij Uitgeverij Bagage in april 2018.

Het verhaal gaat over Nadine die aan de hand van oude, aan haar gerichte ansichtkaarten een reis door Europa maakt. Dezelfde reis die haar vader ook ooit maakte…Er staan dertien verhalen in, met dertien verschillende hoofdpersonen, geschreven door dertien verschillende auteurs en toch is het een roman en geen verhalenbundel. Door alle verhalen heen is een veertiende verhaal geweven en die overkoepelende verhaallijn maakt van Schaduwreis iets bijzonders.

Z&K verhalen

Jelle twee, staat in de Zomer &Keuning Jubileumomnibus nr 143 augustus 2018

Vlucht naar de zon staat als extraatje in het Romanmagazine  van Z&K 2018

Kelp: staat in jubileumomnibus nr 135 (2016). Het verhaal is gesitueerd in Christchurch, (N.Z) en Kelp, een bijzondere hond, speelt daarin  een grote rol.

Wit konijn gaat niet over dieren maa over twee jonge mensen. Het staat in jubileumomnibus 134.

Verhalen met Zinniger zinnen 2014

C 04, Bosbrand en Hawai zijn drie verhalen uit de hier gratis te downloaden e-bundel van het schrijfforum Zinniger Zinnen, waar ik al jaren lid van was. 

Verhalen in wedstrijdbundels

In diverse wedstrijdbundels zijn korte verhalen van mij opgenomen. Enkele werden met prijzen of nominaties bekroond.

Met het korte verhaal Troostprijs, won ik in 2007 de eerste prijs bij de Zuid-Nederlandse schrijfwedstrijd van het literair café Venray. Het verhaal staat in de Raadselige Roos bundel nr. 15.
Krant: De vijftiende schrijfwedstrijd De Raadselige Roos bracht nieuwe en bekende winnaars op het podium van Literair Café Venray-regio. Met name de categorie proza zorgde voor nieuwe, vrouwelijke gezichten. De prozatrofee ging naar Marleen Schmitz uit Oirsbeek. Zij won de hoofdprijs met haar vlot en sterk geschreven verhaal ‘Troostprijs’, waarin hetzelfde voorval vanuit verschillend perspectief van twee vrouwen wordt beschreven.

In 2011 werd In de plaats van Job, een kort verhaal, genomineerd voor de Schiedamse Schrijfwedstrijd Piet Paaltjens 2011 en gepubliceerd in De twintig beste een uitgave van Bibliotheek Waterweg

M aa n, kreeg een eervolle vermelding bij de Nieuwegeinse literatuurprijs 2009. Het verhaal is te lezen in Tijdschrift OpSpraak nr. 41 en op de website van Opspraak.
Jury: De jury geeft een eervolle vermelding aan Marleen Schmitz voor haar verhaal M aa n. Zij weet treffend in een aantal scènes een beeld te schetsen van het leven van een analfabete, die uiteindelijk haar eigen oplossing vindt. Aardig is dat de schrijfster de ’clou’ typografisch al weggeeft in de titel, maar dat het bij de lezer nog even kan duren voordat hij of zij dit doorkrijgt. De jury acht het thema ook tamelijk origineel.

Een derde prijs voor Zimmer frei, bij de schrijfwedstrijd Raadselige Roos van 2009.
Jury: In dit grappige en sympathieke verhaal neemt de hoofdpersoon – een oude, nog zelfstandig wonende vrouw met twee zorgzame dochters – uiteindelijk weer zelf de regie in handen. De hoofdpersoon kwam goed uit de verf en de lezer wil zich graag met haar identificeren.

Met tegenliggers, was mijn eerste boek, een verhalenbundel

lees meer over Met tegenliggers