Dansen in het gras, een zomers verhaal, dat digitaal – en vanaf 28 augustus 2020 vier weken lang gratis – te lezen is op de website van Uitgeverij Zomer en Keuning.

Schaduwreis

Luxemburg, zo heet het verhaal dat ik schreef voor Schaduwreis, de koepelroman die we met zijn dertienen schreven. Verschenen bij Uitgeverij Bagage in april 2018, Elk verhaal is een verhaal op zich maar tegelijkertijd ook  1/13e deel van de roman Schaduwreis. (blogje over Schaduwreis), 

Z&K verhalen

Jelle twee, staat in de Zomer &Keuning Jubileumomnibus nr 143 augustus 2018

Vlucht naar de zon staat als extraatje in het Romanmagazine  van Z&K 2018

In jubileumomnibus nr 135 (2016) staat het verhaal Kelp.Het verhaal is gesitueerd in Christchurch, (N.Z) en Kelp, een bijzondere hond, speelt daarin  een grote rol.

Het verhaal dat in jubileumomnibus 134 is getiteld Wit konijn  maar het is geen dierenverhaal. Het gaat over twee jonge mensen.

Verhalen met Zinniger zinnen 2014

Een hier gratis te downloaden e-bundel met 33 verhalen en gedichten van leden van het schrijfforum Zinniger Zinnen, waar ik al jaren lid van ben. Mijn bijdrage aan deze bundel bestaat uit drie verhalen: C 04, op blz. 12, Bosbrand, op blz. 77, Hawai, op blz. 123.

Verhalen in wedstrijdbundels

In diverse wedstrijdbundels zijn korte verhalen van mij opgenomen. Enkele werden met prijzen of nominaties bekroond.

Met het korte verhaal Troostprijs, won ik in 2007 de eerste prijs bij de Zuid-Nederlandse schrijfwedstrijd van het literair café Venray. Het verhaal staat in de Raadselige Roos bundel nr. 15.
Krant: De vijftiende schrijfwedstrijd De Raadselige Roos bracht nieuwe en bekende winnaars op het podium van Literair Café Venray-regio. Met name de categorie proza zorgde voor nieuwe, vrouwelijke gezichten. De prozatrofee ging naar Marleen Schmitz uit Oirsbeek. Zij won de hoofdprijs met haar vlot en sterk geschreven verhaal ‘Troostprijs’, waarin hetzelfde voorval vanuit verschillend perspectief van twee vrouwen wordt beschreven.

In 2011 werd In de plaats van Job, een kort verhaal, genomineerd voor de Schiedamse Schrijfwedstrijd Piet Paaltjens 2011 en gepubliceerd in De twintig beste een uitgave van Bibliotheek Waterweg

M aa n, kreeg een eervolle vermelding bij de Nieuwegeinse literatuurprijs 2009. Het verhaal is te lezen in Tijdschrift OpSpraak nr. 41 en op de website van Opspraak.
Jury: De jury geeft een eervolle vermelding aan Marleen Schmitz voor haar verhaal M aa n. Zij weet treffend in een aantal scènes een beeld te schetsen van het leven van een analfabete, die uiteindelijk haar eigen oplossing vindt. Aardig is dat de schrijfster de ’clou’ typografisch al weggeeft in de titel, maar dat het bij de lezer nog even kan duren voordat hij of zij dit doorkrijgt. De jury acht het thema ook tamelijk origineel.

Een derde prijs voor Zimmer frei, bij de schrijfwedstrijd Raadselige Roos van 2009.
Jury: In dit grappige en sympathieke verhaal neemt de hoofdpersoon – een oude, nog zelfstandig wonende vrouw met twee zorgzame dochters – uiteindelijk weer zelf de regie in handen. De hoofdpersoon kwam goed uit de verf en de lezer wil zich graag met haar identificeren.

Met tegenliggers, was mijn eerste boek, een verhalenbundel

lees meer over Met tegenliggers