VERHALEN

SCHADUWREIS

Luxemburg, zo heet het verhaal dat ik schreef voor Schaduwreis, de koepelroman die we met zijn dertienen schreven. Verschenen bij Uitgeverij Bagage in april 2018, Elk verhaal is een verhaal op zich maar tegelijkertijd ook  1/13e deel van de roman Schaduwreis. Lees mijn blogjekijk naar het Youtubefilmpje  of lees een recensie op Hebban of bij Bol.

Z&K verhalen

In augustus 2018 is Zomer &Keuning Jubileumomnibus nr 143 verschenen, met daarin mijn kort verhaal ‘Jelle Twee.’

Mijn kort verhaal ‘Vlucht naar de zon’ staat als extraatje in het Romanmagazine van Z&K waarin de boeken van de Romanserie 2018 worden voorgesteld. (In oktober 2018 komt Late lente).

.In jubileumomnibus nr 135 (2016) staat mijn verhaal ‘Kelp’. Het verhaal is gesitueerd in Christchurch, (N.Z) en Kelp, een bijzondere hond, speelt daarin  een grote rol.

Het verhaal dat in jubileumomnibus 134 (2015) van Z&K staat heet: ‘Wit konijn’  Het is geen dierenverhaal is, maar gaat over twee jonge mensen.

VERHALEN MET ZZ 2014

ZZ bundel omslagEen gratis te downloaden e-bundel met 33 verhalen en gedichten van leden van het schrijfforum Zinniger Zinnen, waar ik al jaren lid van ben. Mijn bijdrage aan deze bundel bestaat uit drie verhalen: C 04, op blz. 12, Bosbrand, op blz. 77, Hawai, op blz. 123.

VERHALENBUNDEL: MET TEGENLIGGERS

In 2006 verscheen mijn eerste boek, een verhalenbundel die de titel Met tegenliggers  kreeg. In deze verhalenbundel staan korte en zeer korte verhalen voor volwassenen. Uitgeverij Labyrint te Sittard. ISBN 90 80999 2x Lees hier meer over Met tegenliggers.

omslag tegenliggers

VERHALEN IN WEDSTRIJDBUNDELS

In diverse wedstrijdbundels zijn korte verhalen van mij opgenomen. Enkele werden met prijzen of nominaties bekroond.

  • In 2011 werd In de plaats van Job, een kort verhaal, genomineerd voor de Schiedamse Schrijfwedstrijd Piet Paaltjens 2011 en gepubliceerd in De twintig beste een uitgave van Bibliotheek Waterweg.
  • M aa n, kreeg een eervolle vermelding bij de Nieuwegeinse literatuurprijs 2009. Het verhaal is te lezen in Tijdschrift OpSpraak nr. 41 en op de website van Opspraak.
    (De jury geeft een eervolle vermelding aan Marleen Schmitz voor haar verhaal M aa n. Zij weet treffend in een aantal scènes een beeld te schetsen van het leven van een analfabete, die uiteindelijk haar eigen oplossing vindt. Aardig is dat de schrijfster de ’clou’ typografisch al weggeeft in de titel, maar dat het bij de lezer nog even kan duren voordat hij of zij dit doorkrijgt. De jury acht het thema ook tamelijk origineel.)
  • Een derde prijs voor Zimmer frei, bij de schrijfwedstrijd Raadselige Roos van 2009.
    (In dit grappige en sympathieke verhaal neemt de hoofdpersoon – een oude, nog zelfstandig wonende vrouw met twee zorgzame dochters – uiteindelijk weer zelf de regie in handen. De hoofdpersoon kwam goed uit de verf en de lezer wil zich graag met haar identificeren.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met het korte verhaal Troostprijs, won ik in 2007 de eerste prijs bij de Zuid-Nederlandse schrijfwedstrijd van het literair café Venray. Het verhaal staat in de Raadselige Roos bundel nr. 15.
(De vijftiende schrijfwedstrijd De Raadselige Roos bracht nieuwe en bekende winnaars op het podium van Literair Café Venray-regio. Met name de categorie proza zorgde voor nieuwe, vrouwelijke gezichten. De prozatrofee ging naar Marleen Schmitz uit Oirsbeek. Zij won de hoofdprijs met haar vlot en sterk geschreven verhaal ‘Troostprijs’, waarin hetzelfde voorval vanuit verschillend perspectief van twee vrouwen wordt beschreven.)