In het kort

Ik ben geboren en opgegroeid in Montfort, een Limburgs dorp in de buurt van Roermond.

In 2004 ben ik serieus begonnen met schrijven. Na een paar jaar van schrijfklasjes, cursussen en workshops ben ik aan de slag gegaan. Omdat ik (nog) niet kan kiezen, schrijf ik romans, kinderboeken, verhalen, gedichten en columns, zowel in het Nederlands als in het Limburgs.

Blogjes

Om mijn ‘schrijfspieren’ lenig te houden, schrijf ik regelmatig een blogje. Soms in het Limburgs, maar meestal in het Nederlands. Als er eentje goed gelukt is, plaats ik hem op mijn site onder blogjes. Het schrijven van dergelijke korte stukjes vind ik leuk. Ik doe dat al jaren. Tien jaar geleden werd de column de nieuwe jas als lezerscolumn geplaatst in het toenmalige gratis krantje De Pers. Daar was ik toen erg trots op. Inmiddels staan er al tientallen op mijn site.

Kinderboeken

In 2009 waagde ik de sprong naar het schrijven van kinderboeken. Op dit moment staat er tien op mijn plankje.

 1. Guusje gaat op avontuur
 2. Een dier voor Roos
 3. Noortje is jarig
 4. Mijn abc
 5. De rode jas
 6. Waar rook is, is vuur
 7. Bram zoon van een soldaat
 8. Mijn vader zit vast
 9. S, van Simon
 10. Biertje Casper

 

Romans

In 2013 verscheen mijn eerste roman bij uitgeverij Zomer en Keuning in Utrecht en ik ben er trots op dat Z&K mijn romans goed genoeg vindt om ze uit te geven. In het voorjaar van 2021 verscheen daar mijn negende roman en nummer tien is gepland voor 2022. . 

 1. Het hart heeft een eigen stem verschijnt in 2022
 2. Geen weg terug 2021
 3. Het gouden lint 2020
 4. Een verre vriend 2019
 5. Late lente, 2018
 6. Zwarte ogen, groene ogen, 2016
 7. Zand en Zilver, 2015
 8. Wintervlinder, 2014
 9. Tussen twee grenzen, 2013 
 10. Twee zussen, drie levens, 2013
 11.  

Presentatie Zwarte ogen groene ogen, 2016, met uitgeefster Monique Boltje van uitgeverij Zomer en Keuning

Zo nu en dan word ik  uitgenodigd om uit eigen werk, voor te dragen, zoals dat zo mooi heet. Soms lees ik gedichten, maar meestal verhalen. Of het in het Limburgs of in het Nederlands is, hangt van het publiek af. Ik ben lid van diverse lees- en schrijfgroepen en van de dialectvereniging Veldeke.

en verder nog…

Soms schrijf ik een maand lang bijzonder intensief aan een nieuw boek. In november de wereldwijde Nanowrimo (national novel writing month).

Om beter te leren schrijven volg ik zo nu en dan een schrijfworkshop of een cursus en heb ik contact met collega-auteurs.

In november 2018 was ik een avond te gast zijn bij Zij-Actief Maria Hoop. Eerst las ik enkele verhalen en columns voor, daarna gaf ik mijn eerste schrijfworkshop. Iedereen deed enthousiast mee, waardoor het echt een mooie avond werd. En dan heb ik het nog niet over de verhalen die geschreven werden. Die waren echt uit de kunst.

interview limburger

Artikel de Limburger 5 feb 2013 twee zussen, drie levens