ROMANS

Ik ben er trots op dat uitgeverij Zomer en Keuning mijn boeken goed genoeg vindt om ze in hun Romanserie uit te geven. Abonnees van de Romanserie krijgen de nieuwste romans van mij en mijn schrijfcollega’s tegen een gereduceerd tarief in de brievenbus. De boeken zijn natuurlijk ook allemaal los verkrijgbaar via de boekhandel of de uitgeverij. Alle boeken zijn digitaal en in gewone druk beschikbaar. Daarnaast zijn er van de meeste titels ook luisterboeken en GroteLetterBoeken.

Op de boekensite Goodreads zag ik onderstaande recensie. Ik ben er erg blij mee, niet alleen omdat ik er goed vanaf kom, maar ook omdat het klopt wat de lezeres schrijft. Mijn hoofdpersonen zijn mensen met wie je bevriend zou willen zijn, mensen die bij wijze van spreke om de hoek kunnen wonen.

Ze schrijft n.a.v. Zomer in het blauwe huis: Onlangs las ik een boek van Marleen Schmitz en dat smaakte meteen naar meer. Op dit moment ben ik een 6e boek van haar aan het lezen. In deze romans kom ik iets tegen wat ik in veel boeken mis. Ten eerste een rol voor huisdieren. In andere boeken vind je of de hoofdrol voor een dier, of geen enkele rol, terwijl heel veel mensen een huisdier hebben waarmee ze een deel van de dag druk zijn en die belangrijk voor ze is. Ook hebben de hoofdpersonen in deze romans echt werk. Niet iets op de achtergrond dat amper wordt beschreven, geen oude adel ergens in Engeland of een hoofdpersoon die dochter is van een rijke workaholic die zelf niets meer hoeft te verdienen. Nee het draait om gewone mensen zoals jij en ik. Ze hebben verschillende beroepen die met kennis van zaken worden beschreven. Hetzelfde geldt voor hun hobbies. Dat maakt het allemaal veel realistischer. Dank je wel, mevrouw V.

In de moderne familieroman Zomer in het blauwe huis moet de gevoelige Carolien na haar pensioen een nieuwe draai aan haar leven geven. Ze begint een B&B, maar de rust wordt ruw verstoord als haar ex-man op de stoep staat.’ 

Een familieverhaal, waarin Lex, een bijna blinde jongeman verliefd wordt op de mooie stem van Evelien die boeken voorleest.

Het hart heeft een eigen stem

Problemen in het gezin van Martha en Max en hun kinderen Desiree en Dave. Verschenen in april 2021.

Geen weg terug

In Het gouden lint komt Marijes leven op de kop te staan als ze – arm en werkeloos – plotseling een grote geldprijs wint.

febr 2020

Een verre vriend Hoofdpersonage is Rita, een jonge vrouw die bevriend is met militair Rutger.  

april 2019

In Late lente, speelt Liesbeth, de vijftigjarige vrouw van een rozenkweker, de hoofdrol. okt 2018

Zwarte ogen, groene ogen is een vlot geschreven verhaal dat in de jaren ’50-’60 tegen de achtergrond van de Limburgse mijnindustrie speelt.

sept. 2016

Zand en Zilver is een boek met een sportief tintje

2015

In Wintervlinder krijgt Maja de nodige problemen op te lossen: haar werk, haar vriend en ook haar zus.

2014

Tussen twee grenzen: Een meedogenloze actie aan de Nederlands-Duitse grens in 1940 werkt generaties lang door. 2013

Twee zussen drie levens gaat over de band tussen Vera en Daisy, de oudste en jongste van een gezin met vier kinderen

2013

met tegenliggers, korte verhalen 2013