Een verre vriend

In april 2019 is bij Zomer en Keuning mijn zevende roman verschenen. Een best wel heftig boek dat de titel Een verre vriend heeft gekregen.

Een verre vriend is de opvolger van Late lente, dat in oktober 2018 verscheen. Ook deze nieuwe mooi verzorgde hardcoveruitgave (met leeslint!) wordt in de Romanserie uitgegeven door Zomer en Keuning. Het boek is ook digitaal verkrijgbaar. 

Korte samenvatting: Studente Rita heeft een relatie met jeugdvriend Rutger, een militair die wordt uitgezonden naar Afghanistan. Daar ziet ze behoorlijk tegenop. Daarnaast probeert ze meer te weten te komen over haar vader die ze amper gekend heeft. Het leven wordt nog ingewikkelder voor haar als haar vriend beschadigd terugkeert van zijn uitzending en de relatie verbreekt. Maar Rita geeft het niet zomaar op.

Waarom een boek met dit thema? Afghanistan is toch verleden tijd? Helaas is dat niet helemaal waar. Voor sommige militairen is een uitzending nooit helemaal achter de rug is. Als de militair pech heeft – zoals Rutger in dit verhaal – maakt hij of zij iets mee dat zo ingrijpend is, dat het niet vanzelf meer goed komt. Dan is nazorg nodig. Daarnaast zijn er, naast Afghanistan, natuurlijk ook andere missies, met andere opdrachten of in andere landen waardoor het thema actueel blijft.