Zomer in het blauwe huis

Ik ben blij (en trots) dat Uitgeverij Zomer & Keuning het nog steeds de moeite waard vindt om mijn boeken uit te geven. Zomer in het blauwe huis is alweer mijn elfde roman in de Romanserie. Ik hoop dat het boek net zo in de smaak zal vallen als mijn vorige boeken. (Misschien zelfs nog meer, want, als het klopt dat men ‘al doende leert’, dan zou ik nu beter moeten schrijven dan tien of twintig jaar geleden.)

De cover van het boek is anders dan mijn boeken gewend zijn, maar hij past goed bij de titel en de sfeer van het verhaal.

Uitgeverij Zomer & Keuning zegt: In de moderne familieroman Zomer in het blauwe huis kruipt Marleen Schmitz in de huid van de gevoelige Carolien, die een B&B begint. De rust wordt ruw verstoord als haar ex-man op de stoep staat.’ 

… geweldig en ontroerend verhaal… … wat weer een leuk boek… 4 en 5 sterren op Hebban en Goodreads.

De tijd om met pensioen te gaan is voor Carolien Bloem aangebroken. Ze heeft er zin in maar vindt het tegelijkertijd ook lastig om is om de draai in haar nieuwe leven te vinden.

Over het verhaal:

Carolien Bloem heeft jaren gewerkt als receptioniste bij een verzorgingstehuis en nu is het tijd voor pensioen. Maar ze heeft totaal geen zin om gewoon achter de geraniums te gaan zitten. Zo komt ze op het spontane idee om een eigen bed and breakfast te beginnen. Tot haar verbazing en ergernis boekt haar ex-man Hans een midweek in de B&B. Jarenlang heeft ze tijdens hun huwelijk alles van hem geslikt, ruzies gesust en hem horen klagen over dat ze niet de gewenste zoon hadden gekregen, maar een dochter. Het staat haar dan ook totaal niet aan dat hij graag zijn kleindochter Nikkie wil leren kennen, terwijl hij daarvoor nooit naar haar heeft omgekeken. Is Carolien bereid Hans een tweede kans te geven?

Een leuk artikel in Hallo Limburg

Uit de uitgebreide recensie van Stoerleesvoer.nl

Marleen Schmitz heeft een verhaal geschreven om gewoonweg even van te genieten, en om je een paar uurtjes mee te vermaken. Net als op deze zomerse dag, languit in de tuin. Even luieren, genieten van het lezen en niet al te moeilijk doen. Om dan aan het einde van de dag te kunnen zeggen: ‘Ik heb een fijne dag gehad en een erg leuk ontspannen boek gelezen. Daarnaast is de boodschap die Marleen Schmitz wil meegeven aan haar lezers overduidelijk. Die boodschap luidt namelijk dat iedereen verdient een tweede kans verdient.
En gelijk heeft ze!

Ook aandacht voor mijn boek in de Margriet!