Web-bestelling

Mijn dierbare, handzame, echt-lekvrije, halve liter thermosflesje is na 20 jaar trouwe dienst niet meer lekvrij en ik heb online een nieuw besteld. Ja, online. Ik koop uit principe zo weinig mogelijk online, maar nu ging het niet anders. Of ik had moeten wachten tot Corona het land verlaten heeft, maar ik wil graag een thermosflesje met warme koffie meenemen op onze coronaproof wandelingen.

Maandagavond 11 januari: Lekker makkelijk op de bank met mijn laptop op schoot. In no time vind ik de nieuwe versie van mijn flesje en ook het maken van (alweer een nieuwe) account en het online betalen is geen probleem. Geplande leverdatum: vrijdag 15 januari. Dat komt prima uit: geen oppasdag, geen fysiotherapeut, geen tandarts, en ook geen sportafspraak.

Mail op dinsdag: Verwachte bezorgdatum donderdag 14 januari. 

Mail op woensdag: We staan woensdag voor de deur tussen 17.30 uur en 21.30 uur. 

Hè vandaag, dan al? Oei, als ze vroeg of laat zijn, zijn we wel thuis, maar tussenin brengen we de kleinkinderen naar huis. Maar dan geven ze het wel bij de buurvrouw af, wij krijgen ook pakjes voor haar, geen probleem. 

Nieuwe mail op woensdag: Onze bezorger staat op de stoep op woensdag tussen 18.25 uur en 20.25 uur.

Oké, dat wordt dus echt een karweitje voor de buurvrouw, geen probleem, ze is gewaarschuwd

Weer een mail op woensdag: Hallo, we zijn je helaas misgelopen, het pakket kon niet bezorgd worden omdat de chauffeur het niet onbeheerd wilde achterlaten

Geef het dan toch gewoon bij de buren af! Dat doen jullie anders ook!

Wil je iets anders afspreken

Pff… bel gewoon aan en als ik niet thuis ben, geef je het bij de buurvrouw af. Of bij de andere buren. Bij de overburen kan ook. “Bij de buren,” schrijf ik netjes. Ik zet er met opzet geen huisnummer bij. Dan snappen ze misschien dat ’buren’ ruim bedoeld is.

Mail op donderdag: Verwacht bezorgmoment donderdag tussen 15.00 uur en 17.00 uur.

Leuk hoor, ik ga om 16.00 uur rennen, en dat is al een gewijzigde afspraak. Die ga ik niet nog eens verschuiven. Maar ze weten dat ze bij de buren terecht kunnen.  Ik check het toch maar even. Ja, dat heb ik goed ingevuld, maar hebben zij nou het huisnummer eraan gekoppeld of heb ik dat gedaan? Zucht zucht… de buurvrouw is in elk geval tot 17.00 uur naar haar werk.

Wil je iets anders afspreken?

Oké, laat ik dat dan maar doen. Leg het maar op het stoepje van de voordeur. O, het moet volgens jullie een overdekte plek rondom het huis zijn?  Leg het dan maar onder de struik bij de voordeur. 

Tot nu toe heb ik een hoop mailtjes maar nog geen thermosfles.