V.K.

Omdat we onze dagen nu anders moeten invullen, heb ik wat alternatieven bedacht.  We hebben het ontbijt in tweeën gedeeld. Dat wil zeggen op tijd opstaan en met een kop koffie het krantje lezen (hij) en aan mijn nieuwe boek werken (ik). Daarna nemen we een echt ontbijt met yoghurt, fruit, thee en brood en in plaats van een paar keer per week naar de fitness of sportclub gaan, bewegen we vervolgens een kwartiertje mee met Olga Commandeur.

Soms lezen we dan via Skype onze kleinkinderen een verhaaltje voor en omdat het dan nog altijd veel te vroeg is om t.v. te kijken of te lezen, heb ik de VK’s op het programma gezet. (VK’s zijn Vervelende Klusjes zoals diepvries ontdooien, klerenkast uitmesten, voorraadkast schoonmaken, knopen en lusjes aannaaien etc. Het voordeel van V.K.’s is, behalve dat het klusje eindelijk aangepakt wordt, dat je er ook een tevreden gevoel van krijgt.)

Vandaag was de koelkast aan de beurt. En omdat ik een lieve man heb (en een hekel aan elektrische huishoudelijke apparaten) ging hij de kamer stofzuigen. Toen de koelkast schoon was, hoorde ik dat er aan de andere kant van de deur nog steeds gestofzuigd werd. Jeetje, daar werd grondig gezogen! Ik dweilde de keuken en we waren tegelijk klaar.

Dacht ik. De stoelen stonden nog op tafel, de mat was opgerold en hij zat aan de stofzuigermond te prutsen. Kapot. Want paste net niet onder de bank.

Met prioriteit wordt er voor morgen een nieuw V.K. ingelast: inderdaad ja het op internet uitzoeken van een nieuwe stofzuiger. Want op zuigers uit het guldentijdperk zit waarschijnlijk geen garantie meer.