agenda 2021

Net als een heleboel andere mensen wandelen wij het laatste half jaar veel in onze eigen omgeving. Omdat ik het niet leuk vind steeds dezelfde routes te lopen, onderzoeken we elk straatje en gaatje en elk hoekje en paadje. Intussen zijn er nog maar weinig onbekende paden in de buurt. 

Voor de afwisseling doen we soms wandelend een boodschapje. Dan lopen we bijvoorbeeld naar het volgende dorp om een ijsje te halen of een brief op de bus doen. Of we hangen een ‘doel’ aan onze wandeling. Gaan we een kaarsje aansteken bij de Mariagrot? Is die berg suikerbieten al opgeladen? Ligt de nieuwe brug over de beek er al? Hoe vordert de uitbreiding van de brouwerij? Zullen we nog eens naar de akker met de zonnebloemen gaan kijken? Dat soort eenvoudige zaken.

Gisteren zei mijn man: ‘Zullen we naar de stad wandelen en een agenda voor het volgend jaar kopen?’

Verbaasd keek ik hem aan. ‘Een agenda voor 2021? Wat moet je daar nu mee?’  

Mijn perspectief, mijn streep in de tijd is corona, ik leef naar de tijd toe die zal aanbreken als er een vaccin is.

Hij haalde zijn schouders op. ‘Nu staat onze agenda vol met doorgestreepte activiteiten. Ik kan er alvast de verjaardagen van ons en onze kinderen inzetten.’

Ik liet zijn woorden tot me doordringen. Ja, hij had gelijk. Het was een goed plan om een nieuwe agenda te kopen en daar vast wat positieve dingen in te zetten.