Nanowrimo update 24-11-2021

Ik moet nog 6000 woorden schrijven om de 50.000 uitdaging vol te maken. Dat is nog een hele klus, want er komen een paar drukke dagen aan waarin niet veel  schrijftijd zal overblijven. Ook qua verhaal zal het lastig worden. Ik ben gisteren aan het laatste (misschien voorlaatste) hoofdstuk begonnen en het is belangrijk dat het allemaal ‘klopt.’ Dat de mensen die ik heb verzonnen de – voor hen – juiste dingen zeggen en doen, zodat de lezer straks zegt: Ja, dat was een mooi boek.

Nu geeft de website van de Nanowrimo regelmatig peptalks om de Wrimo’s (dat zijn wij, de schrijvers die meedoen) aan te moedigen. Kort samengevat zijn die peptalks meestal iets als: ‘Kom op, je kunt het.’ Of: ‘het maakt niet uit als het bagger is, dat verbeter je nog wel.’ Om ons door de laatste week heen te helpen, kregen we vandaag een tip die me wel aanstond. ‘Beloon jezelf, doe iets leuks, eet iets extra lekkers of koop iets wat je graag wilt hebben.’

Die wortel heb ik me eigenlijk al in de eerste week voor de neus gehangen, door bij de Nanowrimo in Amerika een  T-shirt te bestellen met daar een leuke print van Winner-2021 op. En als ik die woorden niet gehaald heb, heb ik dat shirt niet verdien. Dat heb ik het voor niks besteld. 

Nu wacht ik op de UPS … en op 6000 woorden.

Dit bericht is geplaatst in lezen en schrijven. Bookmark de permalink.